top of page

Na afloop van mijn behandeltraject door Anouk de Bruijn was ik in eerste instantie wel een beetje bevreesd. Immers de afgelopen periode was Anouk een soort van rots in de branding waar ik wekelijks of tenminste toch twee wekelijks naar toe kon gaan om het te hebben over mijn angsten en onzekerheden.

Maar eigenlijk tegelijkertijd bedacht ik me dat Anouk me zoveel handvatten had gegeven dat ik intussen ook zelf behoorlijk goed in staat was mijn problemen op te lossen. Daar zal ik Anouk eeuwig dankbaar voor zijn.

Als ik in retrospectief na ga wat voor mij de belangrijkste resultaten zijn van mijn sessies met Anouk dan is dat drieledig;

Allereerst heeft Anouk me aangeleerd hoe ik met mijn angstaanvallen moet omgaan, hierbij zijn fysieke zaken zoals bijvoorbeeld ademhaling en je kunnen ontspannen te noemen, daarnaast heb ik geleerd te beseffen dat deze aanvallen met alle lichamelijke ongemakken die ermee gepaard gaan ook weer overgaan. Met name dat laatste is enorm rustgevend geweest waardoor angst hebben voor het geval je een angstaanval krijgt ook meteen niet meer bestaat, het is moeilijk te beschrijven wat voor enorm fijn gevoel me dat heeft opgeleverd.

Daarnaast heeft Anouk belangrijke valkuilen van mij blootgelegd, door dit te beseffen en te erkennen heeft ze me de weg gewezen hoe daar mee om te gaan en te veranderen. Voorbeelden hiervan zijn dat ik van nature de neiging heb om in geval van (mogelijke) problemen deze te vermijden. Hoewel dit gedrag nooit helemaal zal verdwijnen heb ik van Anouk wel geleerd hoe ik in voorkomende situaties ook anders kan reageren.

In het vervolg hiervan ligt dat Anouk me geleerd heeft uit mijn gewoonlijke (verkeerde) routines te stappen. Met name deze kennis en de tips en trucs die Anouk me heeft aangeleerd hebben me veel opgeleverd en zullen me ook in de toekomst helpen.

Vervolgens heb ik enorm veel profijt gehad van de EMDR sessies die ik met Anouk heb gedaan.

In eerste instantie was ik, zwak uitgedrukt, nogal sceptisch over deze manier van therapie; ik geloofde absoluut niet in tingel tangel zaken of tovernarij.

Hoe ver kon ik er naast zitten, al na een sessie was duidelijk dat ik op jonge leeftijd een traumatische ervaring heb gehad die ik me niet actief kon herinneren maar tijdens de EMDR sessie naar boven kwam.

Na enkele EMDR sessies zijn de herinneringen nog steeds niet leuk maar ik associeer het niet meer met iets bijzonder vervelends, en dat maakt het allemaal een heel stuk rustiger. Ik kan EMDR dan ook van harte aanbevelen. Voor uitleg hoe EMDR werkt verwijs ik naar google, er sis op internet intussen heel veel over EMDR te vinden.

Kortom ik ben bijzonder te spreken over de kwaliteiten als psycholoog van Anouk en daarnaast is het ook nog een enorm fijn persoon om mee om te gaan.

Ook niet onbelangrijk is dat ik met Anouk makkelijk een vertrouwensband heb kunnen ontwikkelen, wat uiteraard de therapie gemakkelijk en op een natuurlijke manier laat verlopen. Toppertje dus; Anouk is een kundige psycholoog die ik iedereen kan aanraden. Wat mij betreft 5 sterren!

                                      Man (55), Angststoornis en depressie

Cliëntervaringen

Begin 2017 kwam ik bij psychologe Femke Hilhorst terecht, na een lang voortraject van niet juiste behandelingen, verschillende opnames, afwijzingen en veel 'van kastje naar de muur' gestuurd te zijn. Ik had er dus weinig vertrouwen in, maar Femke bleek een geschenk uit de hemel en met vallen en opstaan en samen blijven zoeken naar de juiste weg heeft Femke mij het gevoel gegeven dat ik de moeite van goede behandeling waard ben en überhaupt de moeite waard ben. Femke is een hele goede psychologe, die zich vol inzet voor de cliënt en daarnaast heeft ze een hele fijne persoonlijkheid en heeft ze het hart op de juiste plek. Persoonlijk ben ik heel wat inzichten rijker, begrijp ik steeds beter waar de oorsprong ligt van mijn problematiek en kan daardoor ook beter bepaalde patronen herkennen en ze aanpakken. Ik ben Femke heel dankbaar en zal nooit vergeten wat zij voor mij heeft gedaan. 

                            Vrouw (40) Angststoornis, Persoonlijkheidsproblematiek

Op basis van 148 beoordelingen vanaf jan 2020 hebben we een gemiddeld rapportcijfer van: 

  9

Beste Anouk, Ontzettend bedankt voor de fijne EMDR sessies. Ik ben je erg dankbaar dat je me zo goed geholpen hebt. 

De EMDR behandeling die ik bij Anouk de Bruijn heb gedaan is goed afgerond. Ik heb nogal een zware zwangerschap en bevalling gehad en ik liep letterlijk met mijn ziel onder mijn armen omdat ik het niet los kon laten en elke dag moest vechten mentaal tegen de herinneringen die ik eraan had. Ik vond het EMDR apparaat best indrukwekkend, maar al snel wende het en kon ik het accepteren. De gesprekken die eraan vast zaten waren erg intens maar al snel merkte ik dat de zwaarheid aan de gebeurtenissen weg zakte en ik van een 10 naar een 0 kon gaan in redelijk korte tijd. De cijfers geven aan hoe erg je de situatie ervaart, waarbij de 10 staat voor vrij heftig en 0 voor helemaal niet meer heftig. Anouk is een hele lieve en empathische vrouw waarbij ik me meteen vertrouwd voelde. Ze bied een luisterend oor en zoekt naar oplossingen. Dit heeft Anouk uitstekend gedaan. Ik kan weer positief door het leven en mijn trauma achter me laten, een last van mijn schouders.

          Vrouw (34), PTSS- Zwangerschapsgerelateerde problematiek

Ik ben zeer tevreden over de hulp die ik van Femke ontvangen heb. Ze heeft mij inzichten gegeven over hoe en waarom ik in bepaalde handelingspatronen terecht kom maar vooral ook hoe ik kan oefenen om daaruit te komen. Dat is niet eenvoudig als iets zo ingesleten is. Femke helpt me weer om op mezelf te vertrouwen en vooral ook minder streng naar mezelf te kijken. Ze luistert goed en begrijpt snel wat er speelt. Met haar humor zorgt ze ook voor wat luchtigheid in de gesprekken wat relativerend werkt. Bedankt Femke!

                            Vrouw (55) Zelfbeeldproblematiek, Spanningsklachten

Voor mij was de EMDR therapievorm nieuw en best spannend. Wat gaat het mij brengen en heb ik een klik met de therapeut. Bij het kennismakingsgesprek met Anouk viel een last van mijn schouder. Ze vertelde duidelijk hoe het traject eruit zag. Tijdens de EMDR sessies was haar begeleiding erg fijn, duidelijk en pakte ze goed door om het maximale eruit te halen. Bij de evaluaties werd toelichting gegeven middels verschillende modellen en/of praktische voorbeelden. Dank je wel Anouk, je hebt mijn rugzak een stuk lichter gemaakt!

                   Vrouw (44), Angststoornis, Zelfbeeldproblematiek

Bedankt voor je professionele hulp de 2e helft van dit jaar. Je hebt me geholpen om een aantal patronen goed inzichtelijk te maken en deze vervolgens aan te pakken. Hoewel ik weet dat ik er nog niet ben heb ik door onze sessies wel stappen kunnen maken en dit is persoonlijk heel fijn. Prettig dat je me hiervoor de tools hebt kunnen aanreiken en hebt meegedacht hoe deze voor mij zouden kunnen werken. Bedankt!

                      Man (43) Dwangstoornis, Perfectionisme 

Dankbaar kijk ik terug op de begeleiding van Anouk de Bruijn. Vanuit een situatie met burn-out klachten wist ik even niet hoe me weer rustig en blij te voelen. Samen met Anouk heb ik tijdens de begeleidingssessies gekeken naar wie ik ben en hoe ik handel(de). Daaropvolgend heb ik negatieve gedachten uitgedaagd door de spiegel die Anouk me regelmatig heeft voorgehouden. Bij Anouk heb ik mezelf kunnen zijn en ben ik door haar gesteund en geprikkeld om mooie stappen te maken. Het is fijn om weer blij en meer relaxed te zijn! Anouk houdt de aandacht volledig bij haar "patiënt" Het leek in eerste instantie soms wat afstandelijk, maar wat was ze dichtbij en lag de focus op mij. TOP! Dank Anouk

                                Vrouw (47), paniekstoornis en burn-out

Mijn partner heeft 8 jaar geleden een ernstig auto-ongeluk gehad met de nodige gevolgen voor gezondheid en de invulling van ons leven. In die tijd was ik ook mantelzorger voor mijn ouders.

In beide situatie zijn er dingen gebeurd die ik als zeer traumatisch heb ervaren en die steeds in mijn gedachten opkwamen.

Ik begrijp achteraf niet hoe maar ben steeds doorgegaan met zorgen, werken etc. Toen ik begin dit jaar met vervroegd pensioen ging en er rust kwam voelde ik dat ik hulp nodig had. Na wat googelen kwam ik bij Femke Hilhorst uit. Wat me aansprak in de omschrijving van de behandelingen was de no-nonsens aanpak. Tijdens de intake samen besproken dat ik EMDR, rouwverwerking en een gedeelte cognitieve therapie nodig had. Half maart gingen we van start. Ik zal eerlijk zijn, de EMDR was behoorlijk pittig maar het was onvoorstelbaar hoe snel dit een enorme rust in mijn hoofd gaf. Deze rust in mijn hoofd is gebleven en zorgde dat er op allerlei fronten ruimte kwam:  ben weer mezelf, meer ontspannen, blij en vrolijk, heb meer zelfvertrouwen, ben weer creatief en heb weer bergen energie. Wat een verandering. De cognitieve therapie heeft me inzichten gegeven in mijn handelen hierdoor kan ik andere keuzes maken in hoe ik met situaties om ga. In heel deze reis was er Femke die me een gevoel van veiligheid gaf waardoor ik voor het eerst mijn verhaal heb verteld. Ze hielp me in alle rust en met veel begrip door de EMDR sessies heen, bleef doorvragen waar ik dacht dat ik er was, hielp me inzien dat het niet egoïstisch is mezelf op 1 te zetten. Op een no-nonsens manier met veel warme, begrip en inzichten. Femke wat ben ik blij en dankbaar dat je op mijn pad kwam . Deze behandeling heeft echt gezorgd voor een omkeer in mijn leven en dat allemaal in de coronatijd. Dank je Femke!

                           Vrouw (59), Post Traumatische Stressstoornis 

bottom of page