top of page

Pijn en vermoeidheid

Pijn en vermoeidheid zijn klachten die normaal gesproken weer overgaan als je rust neemt en herstelt. Bij sommige mensen kan vermoeidheid echter chronisch blijven bestaan, soms zonder dat daar een specifieke oorzaak voor wordt gevonden door medisch specialisten. Chronische pijnklachten bestaan zelfs bij 1 op de 5 Nederlanders, waarbij je onder andere kan denken aan hoofdpijn, rugpijn of nekpijn. Deze klachten kunnen een grote impact hebben op je functioneren en kunnen een enorme last zijn.

 

Vaak heb je al een lang en uitgebreid traject bij medische specialisten gehad, maar is er geen oplossing en soms zelfs geen oorzaak voor de pijn en vermoeidheid gevonden. Dat kan je moedeloos en hopeloos maken en veel spanning en stress geven. Je kan merken dat je ook andere klachten erbij krijgt zoals somberheid, onzekerheid en angst.

 

We kunnen je niet van je chronische pijn en vermoeidheid afhelpen, maar we kunnen je wél leren om er minder last van te hebben. Wij kunnen je helpen weer grip te krijgen op je klachten en op je leven. De behandeling richt zich op het verminderen van praktische en emotionele factoren die spanningen en stress veroorzaken. We helpen je emotionele blokkades op te heffen, onverwerkte spanningen alsnog een plekje te geven en een andere betekenis te geven aan je pijn. Indien nodig zoeken we samenwerking met een fysiotherapeut en ergotherapeut.

bottom of page